Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Håndbog i håndværk og design : den ideelle fordring


Beskrivelse


Inspirationsbog, som kan understøtte udviklingen af praktisk og kreativt arbejde i grundskolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 22. sep. 2014

Bogen kan anvendes af pædagoger og lærere som inspirations- og vejledningsmateriale omkring praktisk/kreativt arbejde i grundskoleforløbet.

Bogens titel er til dels misvisende: Der er mere tale om en inspirations- end om en håndbog; og bogen retter sig ikke kun mod grundskolens nye fag håndværk & design. Bogens opbygning er vanskelig at få styr på, og det skyldes både opbygning, layout og sprog. Den rummer et væld af fotograferede forløb, genstande, værktøjer og arbejdende børn og voksne. Noget er struktureret i temaer som fx fugle, arkitektur og middelalder. Andet fremstår som enkeltstående idéer og forslag. I nogle afsnit gives nøje instruktioner, i andre næsten poetisk inspirationstekst. Bogens indhold er præget af forfatterens praktiske erfaringer og kan virke temmelig tilfældigt. Således er billedkunstfaget rigt repræsenteret, mens eksempler fra håndarbejdsområdet er næsten fraværende. En del af bogens aktiviteter og produkter kan kun udføres af voksne.

Bogen kan ses som en opfølger til forfatterens Aktiv dannelse fra 2011. I 2014 er udkommet Håndværk & design : læring, kreativitet og nyskabelse i skolen, som retter sig specifikt mod faget på 4.-6. klassetrin. I Bæredygtigt design fra 2011 kan også findes megen inspiration til faget, og i Design med andre ord fra 1999 kan findes en lidt grundigere behandling af designbegrebet.

En sprudlende, veloplagt og rodet inspirationsbog, som bredt kan understøtte udviklingen af praktisk og kreativt arbejde i grundskolen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. okt. 2014

af

af

Helene Andreasson Tornøe

d. 2. okt. 2014