Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Håndbog i strikning : 350 tips, teknikker og tricks


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 22. jan. 2016

Bogen her er et rigtig godt redskab, hvis du selv vil designe dit strik. Både til den ambitiøse begynderstrikker og til den mere øvede, der har brug for at slå noget op ind i mellem.

Håndbog i strikning: 350 tips, teknikker og tricks indeholder kapitler om design, teknikker for begyndere og teknikker for videregående, samt montering. Forrest introduktion til bogen, bagerst ordliste, forkortelser, symboler, og register. Bogen er gennemillustreret med farvefotos og mønstertegninger. Bogen er oversat fra engelsk og skrevet af Betty Barnden, der har skrevet en del lignende titler, fx om broderi og hækling.

En fin og illustrativ håndbog, der dog skæmmes en smule af sit engelske præg. Fx er der ingen forklaring på raglan, der nok mest bruges i norden, men som til gengæld er udbredt. Modellerne er lidt gammeldags, og de nyeste teknikker som fx magic loop er ikke medtaget. Men hvis man selv vil designe, er der hjælp at hente.

Turbine har udgivet en række praktiske strikkebøger de sidste par år, fx Strikkerens mønsterbog, der rummer nogle af de samme teknikker.