Bøger / faglitteratur / håndbøger

Håndbog i syning : 250 tips, teknikker og tricks


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 22. jan. 2016

Med denne bog i hånden kommer man godt rundt om de mange teknikker og finesser, som er en del af det at sy eller reparere tøj og brugsgenstande. Bogen henvender sig både til nybegynderen og den mere erfarne syerske.

Bogen indeholder 266 tips, teknikker og tricks indenfor syhåndværket, og den kommer vidt omkring i de fem kapitler; Værktøj og udstyr, materialer, sting og sømme, syteknikker samt pynt og pjank. Bogens informationer præsenteres på forskellige måder både i tekst, fotos og grafiske fremstillinger, og de varierer i længde fra et til fire beskrivelser per side. Bogen indholder kun få egentlige opskrifter og anvisninger på hele produkter såsom en genbrugsmulepose og en broderet selskabstaske. Lorna Knight driver The Lorna Knight Sewing Academy i England og har udgivet en række bøger om syning. Dette er hendes første udgivelse på dansk.

Der er mange gode tips og tricks at hente i bogen, men med 250 forskellige beskrivelser af aspekter ved syning sker der meget på hver enkelt side, hvilket godt kan virke lidt uoverskueligt. Bogen fungerer bedst som et opslagsværk.

Mange bøger om syning har et bestemt produkt som udgangspunkt fx nederdele eller børnetøj, men med Grundlæggende syfærdighederSy!, 2015 og Cath Kidstons Sy!, 2011, får man ligesom her en indføring i teknikkerne i syningMange bøger om syning har et bestemt produkt som udgangspunkt fx nederdele eller børnetøj, men med Grundlæggende syfærdigheder, 2015 og Cath Kidstons , 2011, får man ligesom her en indføring i teknikkerne i syning.