Bøger / faglitteratur / håndbøger

Håndbog i vinfremstilling på danske bær og frugter


Beskrivelse


En opslagsbog der gennemgår alle faser af vinfremstillingen og med svar på de spørgsmål der må dukke op undervejs hvad enten det gælder hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine. Med mere end 100 opskrifter på forskellige vintyper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 20. maj 2015

Gør-det-selv folk der vil forsøge selv at lave vin af havens bær og frugter, får her alle de nødvendige informationer der skal til for at gå i gang.

Først fortælles om de nødvendige redskaber man skal bruge, efterfulgt af en grundmetode til fremstilling af 25 liter æblevin, der stort set kan følges ved samtlige de i bogen anførte opskrifter. Grundmetoden er i 63 punkter og forklarer trin for trin hele processen fra tilberedning af frugten, gæringen af flere omgange, omstikning, konservering, aftapning og lagring. Hvert trin i processen er ledsaget af små illustrative tegninger. Efter et par uddybende afsnit om bl.a. vinens fejl og sygdomme følger så opskrifter på bordvin, hedvin, mjød, cider, vermouth og champagne, opstillet alfabetisk efter de frugttyper der anvendes. Bagest et stikordsregister.

Det er en meget klar og overskuelig fremstilling. Lovgivningen der henvises til i indledningen er delvist forældet.

Der er tilsyneladende ingen ændringer i forhold 2. udgaven fra 2001 Håndbog i vinfremstilling på danske bær og frugterVin til husbehov, der igen kun havde få ændringer i forhold til 1. udgaven fra 1992. Vin til husbehov fra 1988 er lidt mere kortfattet, men også udmærket anvendelig for hjemmefremstillerneDer er tilsyneladende ingen ændringer i forhold 2. udgaven fra 2001 Håndbog i vinfremstilling på danske bær og frugter, der igen kun havde få ændringer i forhold til 1. udgaven fra 1992. fra 1988 er lidt mere kortfattet, men også udmærket anvendelig for hjemmefremstillerne.