Bøger / faglitteratur

Håndbog om matematik i grundskolen : læring, undervisning og vejledning


Beskrivelse


Summary: Udvidet og gennemredigeret udgave af klassikeren om matematik i grundskolen. Bogen giver matematiklærere og matematikvejledere et alsidigt og nuanceret redskab til at udvikle undervisningen og opbygge et stærkt og kvalificeret fagsamarbejde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. mar. 2013

Håndbog om matematik i grundskolen henvender sig til lærere, matematikvejledere og andre med faglig interesse i matematikundervisning i grundskolen. Bogen er derfor oplagt at anvende ved videreuddannelse af matematiklærere eller som grundbog på læreruddannelsen. Matematikundervisningen er under konstant forandring, og der udgives sjældent bøger af denne type. Så denne bog kan erstatte mange af de ældre udgivelser på hylden og være med til at bringe matematikundervisningen ind i dette årtusinde.

Bogen indeholder 28 kapitler, som er skrevet af matematikdidaktikere fra de nordiske lande. Kapitlerne er inddelt i seks overordnede emner: Matematik som fag, Læring i matematik, Undervisning i matematik, Vejledning og rådgivning, Elever med særlige behov samt Læremidler og it. De enkelte kapitler er skrevet i et fagligt velfunderet sprog og er baseret på forskningsresultater og den nyeste faglige viden på området.

Målgruppen vil også med interesse læse Matematik for alle : håndbog i matematikundervisning, 2009.

Fagligt velfunderet udgivelse, som er en god værktøjskasse for matematiklærere i grundskolen samt for andre faggrupper, som arbejder med undervisning af børn i matematik. Bogen giver læseren en god faglig ballast til at planlægge og udvikle egen undervisning på et højt kvalificeret niveau.