Bøger / faglitteratur

Håndbold og ledelse : ni forskellige fortællinger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. juli 2008

Målgruppen er bredt alle, som interesserer sig for idræt og ledelse. Oplagt for alle ledere indenfor håndbold, professionelle som frivillige. Naturligvis håndboldspillere, men også andre idrætsfolk kan have glæde af denne antologi med nuancerede synsvinkler på ledelse og sport.

Troels Gottlieb samler, med inspiration fra sit psykologistudie-speciale Den gode træner i eliteidræt? - Ledelse ud fra en kritisk analyse af coaching, 9 meget kompetente mennesker fra håndboldens verden. Det er en bredvinklet interview-runde, hvor både trænere, ledere, nuværende og tidligere spillere, og en erhvervspsykolog kommer til orde. Det er fx Arne Buch, der i 1996 blev Danmarks første fuldtidsansatte håndboldirektør (GOG), og Jan Pytlick, der for mange nok er synonym med dansk håndbold-triumf som mangeårig træner for det danske damelandshold. Desuden trænerne Ole Damgaard og Søren Herskind. Af tidligere højtprofilerede håndboldspillere er det Erik Veje Rasmussen og Camilla Andersen, mens Lars Jørgensen og Bo Spillerberg leverer synsvinkler som nuværende aktive. Det afsluttende interview er med erhvervspsykologen Karin Schultz, der i sit indlæg reflekterer fagpsykologisk over de andre interviews.

Der findes en del populære sportsbiografier med håndboldspillere, men ikke andre bøger, hvor kombinationen af håndbold og ledelse er hovedemnet.

Nuanceret, bredvinklet og for de idrætsinteresserede interessant interviewbog om håndbold og ledelse.