Bøger / faglitteratur

Håndboldens legender


Beskrivelse


Beretning om dansk og international håndbold fra med 1960. Om spillets udvikling fra markhåndbold til global mediesport, og om alle dem, der har været med til at skabe spillet. Fra Anja Andersen til Mikkel Hansen. Og fra Svetlana Kitić til Nikola Karabatić.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 12. dec. 2018

Grundig og velskrevet beskrivelse af de bedste mandlige og kvindlige håndboldspillere fra 1960 og op til i dag. Kan med glæde læses af alle håndboldfans.

Indledningsvis er der et kort afsnit om håndboldens historie. Derefter følger 6 længere kapitler om hvert årti fra 1960'erne til i dag. I hvert kapitel er der en kort generel beskrivelse af håndbolden i perioden. Hovedvægten er lagt på portrætter af tidens største internationale stjerner på herre- og kvindesiden. Mest er det de udenlandske spillere som beskrives, men også flere danskere er med. Forfatter Thomas Ladegaard har udvalgt spillerne, og med afsæt i flere kilder giver han sine egne vurderinger af de forskellige perioder og spillere. Afslutningsvis er der masser af statistik, topscorerlister og forfatterens lister over alletiders bedste håndboldspillere. Bogen er illustreret med flere billeder af de portrætterede spillere.

Det er en meget nøgtern bog tilsat forfatterens glæde og entusiasme. Den kan læses som en sammenhængende oversigt over håndbold de sidste 60 år, men kan også bruges som et håndboldleksikon, der kan anvendes til opslag. Håndboldfans vil helt sikkert finde bogen spændende, mens andre vil finde den en smule nørdet.

Håndboldhelte fra 2007 er en anden god dansk håndboldbog med en blanding af statistik og passion for sporten.