Bøger / faglitteratur / opskrifter

Håndbryg : 50 opskrifter fra verdens bedste mikrobryggerier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 13. sep. 2016

Drømmer du om at brygge din egen specialøl derhjemme? Så er dette bogen for dig. Bogen henvender sig til øl entusiaster.

Indledningen indeholder en definition af håndbryg, og der opfordres til at finde glæden ved at eksperimentere, fremfor at købe færdige kits. Dernæst gennemgås det basisudstyr, der skal anskaffes for at muliggøre hjemmebrygningen, men der er også en oversigt over mere avanceret udstyr. Hovedingredienserne i øl er vand, malt, humle og gær, og hver af disse ingredienser, samt andre ingredienser, der kan tilsættes, beskrives i et afsnit for sig. Brygningens otte trin beskrives, hvorefter der findes en oversigt over de udtryk, der er anvendt i de forskellige opskrifter, eksempelvis mæsketemperatur, gæringstemperatur og alkoholindhold. Herefter har en lang række internationale mikrobryggerier indvilget i at afsløre originalopskrifterne på nogle af de mest populære øl, eksempelvis danske Mikkeller. Bogen afsluttes med noter og stikordsregister.

Meget indbydende og rustikt udseende bog, der med stor entusiasme får det til at lyde som en spændende og overkommelig opgave at brygge sin egen specialøl.

En mere grundlæggende bog om emnet er Håndbog i ølbrygning, der gør mere ud af at beskrive selve brygningsprocessen.