Bøger / faglitteratur

Håndbryggerens håndbog


Beskrivelse


Opslagsværk der beskriver de 100 mest almindelige problemer, der kan opstå ved hjemmebrygning af øl. Hvert problem får både forklaret en årsag og en løsning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 1. feb. 2018

Godt øl er populært som aldrig før. Ikke kun fra lokale mikrobryggerier, men også ølbrygning hjemme på matriklen. Med denne bog under armen kan det næsten ikke gå galt. For dig der allerede har et bryg kørende eller dig der overvejer at kaste dig over ølbrygningens ædle kunst.

Bogen er opdelt i otte kapitler der tager læseren igennem hele processen ved ølbrygning. Kapitler er opbygget i spørgsmålsform og beskriver de 100 mest almindelige problemer der kan opstå ved hjemmebrygning. Læs eksempelvis i kapitlet tapning om, hvad du skal gøre hvis din øl er flad eller hvis der er tråddannelse i din øl. Bogen afsluttes med en kort beskrivelse af ølstile samt en ordliste.

Når man brygger øl er der mange ting der kan gå galt, men når det lykkes så er det det hele værd. Et super "opslagsværk" over 100 ting der kan gå galt og løsningen på problemet. Teksten og vejledningerne er letforståelige og hvor der er flere løsninger og/eller alternative muligheder beskriver forfatteren også disse. De mange billeder er ligeledes med til at skabe klarhed, så bryggen ikke bliver grumset.

For yderligere litteratur om ølbrygning se fx Ølbrygning for begyndereHåndbog i ølbrygning eller Håndbog i ølbrygningFor yderligere litteratur om ølbrygning se fx Ølbrygning for begyndere eller .