Bøger / skønlitteratur / roman

Hånden


Beskrivelse


Krimi. Da Kurt Wallander kigger på et hus, opdager han et skelet, der er begravet i haven. Den døde har ligget der mange år og har tilsyneladende ikke været meldt savnet, så det bliver vanskeligt for Wallander at opklare, hvad der i sin tid er sket.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 28. okt. 2013

Mankells roman, Hånden, må være en glædelig overraskelse for Wallander-fans, da serien jo egentlig er afsluttet. Har man ikke læst om hans hovedperson Wallander før, så er det dog ikke Hånden, man skal begynde med.

Bogen er tidligere udkommet i Holland som en gave, man fik med, hvis man købte en krimi en bestemt måned. Senere blev den filmatiseret af BBC, og nu er historien altså udkommet på dansk. Kronologisk set foregår Hånden i 2002 og altså før den sidste Wallander-bog Den urolige mand, 2010. Kurt Wallander ønsker at flytte fra sin lejlighed og får tilbudt at købe et billigt hus igennem en kollega. Men da Wallander er ude at se på huset, snubler han bogstaveligt talt over et skelet, der er begravet i haven. Den døde har ligget der mange år og har tilsyneladende ikke været meldt savnet, så det er en vanskelig sag for Wallander at opklare, hvad der i sin tid er sket. Selve historien er på 123 sider. Derudover indeholder bogen også et efterskrift af Mankell, baggrundsinformation om figuren Wallander, geografiske steder og personer i bøgerne samt en kronologisk oversigt over serien.

Med sin beskrivelse af det svenske samfund kombineret med krimigenren minder Mankells krimier om Sjöwall og Wahlöös ditto.

Selv om punktummet i Wallander-serien egentlig er blevet sat, så vil Hånden med stor sandsynlighed også blive et hit blandt fans af serien og bør derfor naturligvis være at finde i så mange krimisamlinger som muligt.


litteratursiden.dk

d. 26. nov. 2013

af

af

Tove Damgaard

d. 26. nov. 2013

En lille – sidste – Wallander-perle med bonusmateriale er guf for alle Wallanderfans. Nye læsere kan ikke begynde her. Det er jo næsten synd at fortælle noget, for hvilken Wallander-læser har ikke øns...


Jyllands-posten

d. 17. nov. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. nov. 2013


Politiken

d. 30. nov. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. nov. 2013


Weekendavisen

d. 22. nov. 2013

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. nov. 2013