Bøger / faglitteratur / erindringer

Håndtrykket : min beretning om at være pårørende og efterladt


Beskrivelse


Lisbeth Rexs mand fik konstateret uhelbredelig kræft, hvilket vendte op og ned på deres liv. Hun passede ham hjemme og han døde i sit hjem efter ca. tre måneders sygdom. Om år med uro, træthed og sorg, men også historien om at komme på banen igen beskrevet i erindringer og digte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 23. aug. 2019

En personlig fortælling om sorg, der rækker ud mod læseren, især de læsere der selv har mistet en ægtefælle eller livsven.

Lisbeth Rix mister sin ægtemand til kræft og ser tilbage på forløbet med sygdommen og de hårde år efter Tommys død. I bogen reflekterer hun over det liv, de havde sammen, før han blev syg, men hun beskriver også, hvordan det var muligt at finde en vej tilbage til livet efter hans død, på trods af at alt er forandret. Bagerst i bogen er samlet en række digte, der er inspireret af forløbet.

Bogen er en meget personlig skildring af, hvordan det er at miste og den efterfølgende sorgproces, alligevel har fortællingen noget meget almengyldigt over sig. Den er meget nøgtern, men alligevel rørende, og en læser der har oplevet et personligt tab, vil kunne spejle sig i den. Første del af bogen fungerer bedst og kan bruges i en sorggruppe eller lignende.

Sorg er et stort tema i litteraturen og bøgerne Et år med magisk tænkningMellem regndråber og Mellem regndråber omhandler begge sorgen over at miste sin ægtemandSorg er et stort tema i litteraturen og bøgerne Et år med magisk tænkning og omhandler begge sorgen over at miste sin ægtemand.