Bøger / faglitteratur / idematerialer

Håndværk & design : læring, kreativitet og nyskabelse i skolen


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man planlægger undervisningsforløb inden for skolefaget Håndværk og design med særligt fokus på processen fra idé til færdigt produkt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. mar. 2014

Inspirations- og idébog for lærere og pædagoger til folkeskolens nye fag, håndværk og design.

Bogen giver inspiration på en visuel måde og viser undervisningsprocessen, hvor omdrejningspunktet er udforskning, eksperimenter og problemløsning. Produkterne er lavet på basis af genbrugsmaterialer, hvor materialet genopstår i et nyt design langt fra oprindelig form og funktion. Bogen giver en grundig indføring i faget lige fra forslag til indretning af lokaler til designprocesser og konkrete undervisningsforløb med udgangspunkt i overemner som lamper, hjemmet, opfindelser, jul, udeliv, rollespil, samt leg og fantasi. Design- og layoutmæssigt er bogen en lille perle, idet den på suveræn vis forener æstetik med sin dominerende billedside og en forholdsvis lille tekstmængde. Forfatterne udfolder en idérigdom af sanselige undervisningsforløb, hvor engagement, kreativitet og læring er omdrejningspunktet. Forfatterne sætter kreativitet, kvalitet og lækkert design i højsædet. De er henholdsvis lærer og pædagog i de kreative fag samt udøvende kunstnere.

Stof saks papir, 2013, og Bæredygtigt design, 2011, giver også forslag til kreative undervisningsforløb, som kan bruges i faget.

Den billedrige og designmæssigt virkelig lækre bog viser en mulig vej og dækker et behov for relevant litteratur til god, inspirerende undervisning fra idé til færdigt produkt. Bogen vil være en fantastisk støtte og inspirator for undervisere i folkeskolens nye fag, håndværk og design.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. juni 2014

af

af

Bent Mynster Illum

d. 13. juni 2014


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. sep. 2014

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 19. sep. 2014


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 2 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 2 (2014)