Bøger / faglitteratur

Håndværk og design : en fagmetodik


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. dec. 2015

Håndværk og design er et nyt obligatorisk fag i folkeskolen. Dermed er det også blevet et nyt fag på læreruddannelsen. Dette er en grundbog til det nye fag skrevet målrettet undervisningen på læreruddannelsen, men også de mere erfarne undervisere kan anvende bogen.

Bogen kan læses som en fagdidaktik til faget håndværk og design, der fører sin læser ind i fagets nye udfordringer og mange muligheder. De enkelte kapitler afsluttes med studiespørgsmål og øvelser, som har stor relevans på læreruddannelsen, og som mere erfarne lærere også sagtens kan arbejde med for at få forståelse for faget. På forlagets hjemmeside findes supplerende materialer og relevante links til hjemmesider og blogs med inspiration til forløb og undervisningsoplæg.

Det er en inspirerende udgivelse, som giver en god indføring til et nyt fag. Studiespørgsmålene og øvelserne rummer mange relevante overvejelser og tvinger læseren til aktivt at fordybe sig i fagets pædagogiske aspekter og muligheder.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om håndværk og design, eksempelvis den mere praksisorienterede Håndværk & design.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. sep. 2017

Håndværk og design er et forholdsvis nyt obligatorisk fag i folkeskolen. Dermed er det også blevet et nyt fag på læreruddannelsen. Denne fagmetodik henvender sig til undervisere samt kommende undervisere i faget og præsenterer eksemplariske undervisningsmetoder til det obligatoriske forløb.

Bogen indledes med en kort præsentation af det nye fag og selve bogens struktur. Dernæst beskrives 6 forskellige undervisningsmetoder og -forløb som både kan inspirere eller danne ramme for underviseres egne forløb og undervisningsmetoder. Forløbene indeholder forskellige faglige mål samt berører mange forskellige teknikker, materialer og delelementer af faget.

Det er en meget inspirerende udgivelse, som klæder underviserne godt på til at kunne begå sig i dette nye fag.

Bogen er skrevet i forlængelse af udgivelsen Håndværk og designHåndværk & design, som det vil være oplagt at læse sammen med denne bog både som studerende og mere erfaren lærer. Ønsker man yderligere inspiration, kan udgivelsen Håndværk & design anbefalesBogen er skrevet i forlængelse af udgivelsen Håndværk og design, som det vil være oplagt at læse sammen med denne bog både som studerende og mere erfaren lærer. Ønsker man yderligere inspiration, kan udgivelsen anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. apr. 2016

af

af

Helene Andreasson Tornøe

d. 29. apr. 2016


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. nov. 2017

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 9. nov. 2017