Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklede cupcakes


Beskrivelse


Hækleopskrifter på figurer der forestiller cupcakes og kan bruges i legetøjskøkkenet eller til pynt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 30. maj 2013

Primært for kvinder som interesserer sig for hækling. De hæklede cupcakes kan selvfølgelig bruges som nips, men den oplagte brug er som legemad til de små poder. Kan evt. også formidles til børn som hækler.

Farvestrålende lille bog med mange tiltalende illustrationer. Indeholder grundopskrift på en hæklet cupcake som ved hjælp af opskrifterne på flæser, frugt, flødeskum etc. kan laves i mange variationer. Som sagt er der mange inspirerende illustrationer, men ideen er, at man selv skal sammensætte sine egne cupcakes. Bogen indledes med korte afsnit om materialer, opskrifternes opstilling, hækleteknikker og broderiteknikker. Herefter følger opskrifter på bananer, jordbær, cremekraver og meget andet. Afslutningsvis et kapitel om montering. Selvom hækle- og broderiteknikker er beskrevet kortfattet kræver det noget kendskab til hækling at afkode opskrifterne. Selvom hæklebølgen har lagt sig igen, vil denne bog alligevel finde lånere, selvom den oplagte lånerskare primært begrænser sig til overskudsmødre med børn der er glade for legemad. Dette er forfatterens første bog, men hun har også bloggen www.cupcakebyme.blogspot.com hvor man finder beskrivelse af forskellige håndarbejdsprojekter og DIY-projekter.

Bedst sammenlignelig er Hæklet frugt og grønt som netop er udkommet. Opskrifterne i denne bog er også beregnet på fremstilling af mad til legekøkkenet.

En fin lille niche-bog som nok skal finde lånere. Dog er anskaffelse kun nødvendig på biblioteker af en vis størrelse.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 1 (2014)

af

af

Merete Baungaard Sørensen

Årg. 49, nr. 1 (2014)