Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklede huer


Beskrivelse


Hækleopskrifter på 10 huer og 2 halstørklæder. De enkelte designs er fx skaterhue, hue med oldemor-firkanter, klokkehat, baret. Huerne er med forskellige mønstre såsom vævemønster, fletmønster og bobler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 27. juni 2014

Hækling er stadig hot, og her er en bog, hvor alle kan være med, hvis man bare kan de mest almindelige masker, og der er hjælp at hente bagerst i bogen til de lidt sværere teknikker.

Sys Fredens har efterhånden mange hækle- og strikkebøger bag sig, og i denne udgivelse har hun lavet 12 designs; 10 huer og 2 halstørklæder. De enkelte designs er fx skaterhue, hue med oldemorfirkanter, klokkehat, baret. Huerne er med forskellige mønstre såsom vævemønster, fletmønster og bobler. Bogen indledes med en kort introduktion til forkortelser, hovedmål og garn. De enkelte designs fylder et opslag, hvoraf den ene side er et foto. Opskrifterne indeholder oplysninger såsom garn, mål og strikkefasthed efterfulgt af selve opskriften. Bagerst findes en gennemgang af de enkelte teknikker med både fotos og tekst. Hvor de fleste af forfatterens små strikke- og hæklebøger er udgivet i en størrelse, der hedder 15 x 15, er nærværende bog lidt større med 18 x 18.

Samme forfatter har udgivet Huer huer, 2006 med både hæklede og strikkede huer, og Stine Hoelgaard Johansen har udgivet Hippe huer, hatte og kasketter til ham (og hende), 2005, som både har strikkede, filtede og hæklede designs. Derudover finder der opskrifter på huer i mange andre hæklebøger.

I vanlig stil har Sys Fredens designet en række huer, som nok skal varme mange ører, når det bliver vinter.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 4 (2014)

af

af

Ida Øhrstrøm Poulsen

Årg. 49, nr. 4 (2014)