Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklede mandalaer : 30 skønne mønstre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 1. sep. 2016

Inspirerende hæklebog med opskrifter på 30 mandalaer samt idéer til projekter såsom retro-taske eller bademåtte. Til den let øvede hækler, men begyndere kan også være med på nogle af opskrifterne.

Forfatteren er hollandsk blogger og hækler, og dette er hendes første bog. Hun indleder med et personligt forord, hvor hun opfordrer til at læse introen før man kaster sig ud i opskrifterne. Grundigt gennemgår hun garn, farvevalg, diagramopbygning og specielle teknikker til at hækle en perfekt mandala. De grundlæggende masker og teknikker er illustreret med stregtegning, og beregnet på genopfriskning. Designsene, der mest er holdt i pastelfarver, præsenteres i farvefotos og følges af opskrifterne der hver fylder to sider og ledsages af detaljeret hæklediagram. Sidst i bogen præsenteres idéer til projekter samt detaljeret symbol-forklaring og index.

Det er ikke til at stå for de pastelfarvede mandalaer, der minder om farmors gamle lyseduge og signalerer retro og nostalgi. Layoutet er lækkert og overskueligt, og det giver et godt overblik, at opskrifterne er inddelt i kategorier, fx "basis" og "noget særligt". Opskrifterne forklares pædagogisk i et frisk sprog, og hun formår endda at give en enkel indføring i det noget avancerede hæklediagram. Flot bog der i format ligner mange af de nyere hæklebøger.

100 hæklede firkanter ligner i format og indhold. Opskrifter på kun mandalaer findes pt. kun i nærværende bog.