Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hæklelyst


Beskrivelse


Hæklebog med en række opskrifter til hjemmet, garderoben og legeværelset. Til såvel nybegyndere som erfarne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 22. okt. 2015

En lækker hæklebog præsenterer her en lang række opskrifter på hæklerier til hjemmet, garderoben og legeværelset. For hæklere uanset niveau; såvel nybegyndere som erfarne kan her finde noget at give sig i kast med.

Bogen er inddelt i fire afsnit: Til hjemmet, Baby og Barn, Tøj og tilbehør til kvinder samt Huer, vanter, sjaler og sokker. Vi får omkring 50 opskrifter på små og store hæklerier som tæpper, trøjer, grydelapper, børnetøj, huer og vanter. Hver opskrift fylder ca. et opslag og er ledsaget af fotos af de færdige designs. Sidst i bogen findes et afsnit med lapper, blomster og kantning samt en lille hækleskole med de teknikker, som bruges i bogen. Bente Myhrer har drevet garnbutik i Norge siden 1969 og har sammen med Lilly S. Brandal flere strikkebøger bag sig, hvor denne er deres første på dansk.

En flot hæklebog, som de fleste vil kunne finde noget at hækle i. Foruden de mange kendte ting som huer, vanter og bluser, indholder bogen også nogle lidt mere finurlige ting som en prinsessekrone, en potteskjuler, en ya-ya-elefant og uglereflekser.

Mange af de hæklebøger der udkommer er ofte ret specialiserede i deres design eller målgruppe som fx Sød hækling til små fødderHæklerier, men der findes også hæklebøger med et bredere udvalg af designs som Sys Fredens HæklerierMange af de hæklebøger der udkommer er ofte ret specialiserede i deres design eller målgruppe som fx Sød hækling til små fødder, men der findes også hæklebøger med et bredere udvalg af designs som Sys Fredens .


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2018

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 22. aug. 2018

2 gode introduktioner til henholdsvis strikning og hækling, hvor nye nørklere også kan være med.

"Den store strikkebog" og "Den store hæklebog" indeholder begge en kombination af opskrifter og teori. Opskrifterne spænder vidt, idet der både er blevet plads til trøjer, huer, vanter og andet tøj til ham, hende og de små, og diverse praktiske og sjove ting til hjemmet. Teoriafsnittene medtager både helt grundlæggende teknikker og mere avancerede variationsmuligheder.

Teoriafsnittene i de to bøger er på et tilpas grundlæggende niveau til at også begyndere kan følge med, men lægger samtidig op til at man senere kan begynde at lege med teknikkerne og måske designe sine egne mønstre. Modellerne i mønsterafsnittene er ret forskelligartede i både anvendelse og teknikker, hvilket måske giver et lidt blandet udtryk. På den anden side vil de kunne fungere som et basiskatalog over mønstre som udgangspunkt for egne tilretninger. Alt i alt et par fine grundbøger for henholdsvis strikke- og hæklefolket.

De to bøger kan sammenlignes med Hæklerens store teknik- og mønsterbogPolitikens strikke- og hæklebogStrik og Politikens strikke- og hæklebog men kommer måske ikke helt på højde med StrikDe to bøger kan sammenlignes med Hæklerens store teknik- og mønsterbog og men kommer måske ikke helt på højde med StrikDe to bøger kan sammenlignes med Hæklerens store teknik- og mønsterbog og Politikens strikke- og hæklebog men kommer måske ikke helt på højde med .