Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hækleværk


Beskrivelse


11 opskrifter på beklædningstykker i hækling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 25. nov. 2014

Til hæklere med en vis erfaring, der søger inspiration til at hækle deres eget tøj, er her en mindre udgivelse med 11 opskrifter, der søger at bringe hæklet tøj ud af 1970'erne.

Dette er Sidsel Sangilds fjerde hæklebog, og denne gang har hun samlet 11 designs med beklædningsgenstande til voksne kvinder. Bogen indledes med helsides fotos af de 11 trøjer, ponchoer, huer og halsrør. Herefter følger opskrifterne, og bogen afsluttes med instruktion til 3 teknikker samt en liste over forkortelser. De enkelte opskrifter indledes med de relevante oplysninger som fx garn og nål, og så har forfatteren knyttet en række bemærkninger og anbefalinger til hækleren efterfulgt af selve opskriften. Opskrifterne ledsages af fotos, og 5 af dem har desuden diagrammer som supplement til tekstopskriften. Som udgangspunkt er de enkelte designs holdt ensfarvet, men bogen indeholder også 2 opskrifter på nordisk fler-farvet hækling.

En bog med opskrifter på anvendeligt og moderne hæklet tøj og tilbehør, som kan bruges i hverdagen.

Ofte findes opskrifter på hæklet tøj i bøger som også indeholder strikkeopskrifter fx Nordiske maskerNye hæklerier (1-3). Sys Fredens har udgivet en række bøger, hvori man kan finde hæklet tøj som fx Nye hæklerierOfte findes opskrifter på hæklet tøj i bøger som også indeholder strikkeopskrifter fx Nordiske masker (1-3). Sys Fredens har udgivet en række bøger, hvori man kan finde hæklet tøj som fx .