Bøger / faglitteratur til børn

Hæren


Beskrivelse


Fagbog i serien "Fagklub. Blå" om forsvarets ni regimenter. Spændende informationer blandes med mange fotos. Til børn fra 9-12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 5. feb. 2021

Fagbog i serien "Fagklub. Blå" om forsvarets ni regimenter. Spændende informationer blandes med mange fotos. Til børn fra 9-12 år.

I "Hæren" beskrives forsvarets forskellige regimenter med historiske oplysninger og fakta om deres særlige opgaver. Der er oplysninger om NATO, værnepligt og kampvogne. Bogen afsluttes med en samlet oversigt over de ni regimenter. I "Flyvevåbnet" fortælles den historiske udvikling med de forskellige fly fra Glenten og Spitfire til Gloster Meteor. Flyvevåbnet har fem afdelinger (kaldet wings): OSW, ACW, ATW, HW, FW samt to særlige hjælpe-enheder: FVT og JMTO. Afsluttes også med en samlet overblik med de syv afdelinger. Begge bøger er på lix 24 og afsluttes med henvisninger til bøger, links og YouTube samt et stikordsregister. Bøgerne har fotos med forklarende tekst samt bokse med ordforklaringer og ekstra-oplysninger. Der er elevopgaver på forlaget hjemmeside. De to forfattere har også lavet Vilde våben i samme serie.

Flotte og spændende bøger, som specielt militær-interesserede drenge vil elske. De er pakket med mange informationer, men stadig overskueligt opsat med overskrifter og letlæselige med korte sætninger. Billederne er flotte og gør også bøgerne interessante for yngre børn.

Der findes flere bøger om militærfly, fx JagerflyHæren, men kun ældre bøger om forsvarets regimenter, fx HærenDer findes flere bøger om militærfly, fx Jagerfly, men kun ældre bøger om forsvarets regimenter, fx .