Bøger / faglitteratur til børn

Hærmyrer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Den nye serie Smådyrenes verden indeholder seks titler, som henvender sig til læsere fra tiårsalderen. Denne bog i serien kan læses som hyggelæsning af dyreinteresserede børn eller indgå i forbindelse med faglige læsekurser og projektarbejde i skolen.

Bogen er skrevet af Clint Twist, som også har skrevet de øvrige titler, som er udkommet i serien indtil nu. Bogen giver et indblik i hærmyrernes samfund og livsforløb. Spændende læsning som afsluttes med en kort introduktion til andre usædvanlige myre-arter.

Denne udgivelse om hærmyrer passer fint ind i samlingen af bøger for børn om myrer uden dog at tilføre noget nyt. Den er den eneste af sin art, som fortæller decideret om hærmyrer, men der findes andre bøger om myrer, som fagligt præsenterer emnet bedre. Eksempelvis titlen Myrer i serien Dyr i regnskoven, 2006 eller Bent Jørgensens Myrer, 2002.

Fagbog som med sine fascinerende og dramatiske farvefotografier appellerer til de dyreinteresserede børn, men som rent fagligt halter lidt, da der er for meget fokus på de meget forstørrede billeder af hærmyrerne. Teksten er sat rodet op og bogen mangler kortmateriale til at præcisere for målgruppen, hvor hærmyrerne lever.Informationer og udgaver