Bøger / skønlitteratur / roman

Hævn


Beskrivelse


Krimi. Edward har det godt i Christchurch i New Zealand. Smuk kone, fint job og dejlig datter. Men så myrdes konen. For at finde frem til morderen må Edward søge hjælp hos sin far, en seriemorder, der har siddet i fængsel de sidste tyve år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. juli 2014

Hårdkogt krimi/noirthriller, hvor hovedpersonen, der er søn af en seriemorder, forsøger at finde frem til de mænd, der myrdede hans kone. Bestemt ikke for sarte sjæle, men til læsere af krimier med en anderledes profil.

Edward er bosat i Christchurch i New Zealand, og han har et godt liv: fint job, sød datter og dejlig kone. Men det hele smadres til ukendelighed, da konen myrdes. Edward er søn af seriemorderen "Jack the Hunter", der har siddet i fængsel de sidste tyve år, og for at komme til bunds i sagen, må Edward dykke dybt ned i sine egne morderiske gener. Romanen skifter mellem jeg-fortælleren, et klassisk noirtræk, og en tredjepersonsfortæller. Der er krimitræk med mord/efterforskning, og træk fra thrilleren, hvor de mørke sider af det menneskelige sind udforskes. Hævn er forfatterens anden bog, der oversættes til dansk, og han har skrevet i alt syv romaner siden debuten i 2006.

Romanen er brutal og meget underholdende, og forfatteren veksler behændigt mellem elementer fra noirgenren, seriemorderthrilleren og krimigenrens fokus på opklaringen. Dialogerne er skarpe og humoren kulsort. Efter endt gennemlæsning sidder man tilbage med en knugende fornemmelse i maven og undres over, hvordan noget så modbydeligt, kan være så underholdende på samme tid.

I American psycho kommer vi også tæt på seriemorderen og man finder noget af den samme sorte humor og brutalitet hos Mark Billingham.


litteratursiden.dk

d. 12. aug. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 12. aug. 2014

Ny new zealandsk krimi af den mere hårdkogte, morbide og uhyggelige slags. Næsten for meget af det gode, men hvor er det dog neglebidende god underholdning. Edward Hunter måtte som ni-årig se sin elsk...