Bøger / faglitteratur

Hævn


Beskrivelse


Med eksempler på situationer fra hverdagen, fængselsverdenen og den politiske- og internationale scene gives indblik i hævnen som begreb og handling og i hævnens årsager og konsekvenser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 9. sep. 2013

Til dem, der interesserer sig for den menneskelige psyke, specielt de mørke sider i mennesket. Af interesse for læsere af sensationslitteratur og makabert stof. Kan med omtanke formidles til opgaver om begrebet hævn.

Robert Zola Christensen har her skrevet en essaysamling om begrebet hævn. Om hævn historisk, religiøst, filosofisk og i litteraturen, dens udslag i forskellige kulturer og om dens fatale og ofte blodige konsekvenser. Hævnfølelse kender de fleste mennesker til, fra hverdagen og fra samfundet og den store verden. Forfatteren skriver i et letforståeligt sprog, hurtigt og underholdende om nabostridigheder, chikaner mellem tidligere kærester, bandeopgør, skoleskyderier, nationale staters og samfundssystemers reaktion og straf for forbrydelser, modstandsbevægelsen, folkemord, Tøndersagen, m.m. Filosoffer, politikere og andre tænkeres teorier og udsagn om hævn er citeret fx "Straf skal følge brøde" af Immanuel Kant. Et af bogens kapitler handler om steder på nettet, hvor der bringes anvisninger på hævn og bagest i bogen er der links og litteraturliste.

Der findes ikke meget faktastof samlet om hævn som i denne bog. Døden skal du lide - en tværfaglig om dødsstraf, etik og menneskesyn, 1992 er et bud. Der er artikler om emnet i aviser, tidsskrifter og på internettet.

Essaysamling om hævn. Emnet er behandlet omfattende i antal af eksempler, men noget kort og på samme niveau i beskrivelserne.


litteratursiden.dk

d. 27. jan. 2015

af

af

Beth Høst

d. 27. jan. 2015

Forfatteren trækker en række cases og anekdoter frem om fænomenet hævn, som rubriceres og genfortælles på letlæst og underholdende vis. Det er grafisk en meget fin og smagfuld bog, som Foreningen af...


Politiken

d. 17. sep. 2013

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 17. sep. 2013


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 20. sep. 2013