Bøger / skønlitteratur / krimi

Hævn


Beskrivelse


Krimi. Efterforsker Huldar og børnepsykologen Freyja er begge blevet kørt ud på et karrieremæssigt sidespor, men da to mord linkes til en gammel pædofilisag involveres de begge mere og mere i den grufulde sag.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 10. mar. 2017

Efterforsker Huldar sættes til at undersøge en liste over mennesker, der øjensynligt skal dræbes i 2016. Da listen er skrevet for 10 år siden af et barn, henvender Huldar sig børnepsykologen Freyja i håbet om hjælp. For læsere af de lidt mere barske krimier.

Både efterforsker Huldar og børnepsykolog Freyja lever nu med konsekvenserne af deres handlinger i DNA, hvilket har betydet, at de begge er blevet degraderet og nu befinder sig allernederst i hierarkiet på deres respektive arbejdspladser. For Huldar betyder det, at han må efterforske en gammel liste over kommende drabsofre - en opgave, der er svær at tage alvorlig. Efterforskningen leder ham på sporet af en ung mand, hvis familie for 12 år siden var indblandet i en frygtelig sag om pædofili og drab. Huldar øjner en chance for endnu en gang at arbejde sammen med Freyja, og sammen afdækker de langsomt tragedien. Efterforskningen tager for alvor fart, da først et par afsavede hænder og siden flere lig dukker op.

En virkelig velkomponeret og velskrevet krimi, som fastholder læseren lige til den gruopvækkende slutning. Kan varmt anbefales.

Bogen er helt i tråd med første bind i serien DNANordmosen, 2016, som det er en fordel at have læst. En anden islandsk krimiforfatter er Arnaldur Indriðason, som blandt andet har skrevet "Krimiserien fra Sagaøen", som starter med NordmosenBogen er helt i tråd med første bind i serien DNA, 2016, som det er en fordel at have læst. En anden islandsk krimiforfatter er Arnaldur Indriðason, som blandt andet har skrevet "Krimiserien fra Sagaøen", som starter med .


litteratursiden.dk

d. 5. apr. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 5. apr. 2017

Hævn på Island. En fløjlsblød skyr af svigt, sorg, savn og smerte. Grusom, spændende og udspekuleret. En pige på 8 år venter på sin far, men han kommer ikke. Hun følger med sin klassekammerat for at l...


Politiken

d. 22. mar. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. mar. 2017