Bøger / skønlitteratur / roman

Hævntørst


Beskrivelse


Krimi. Kate Murphy er nyansat ved Atlanta Politi Distrikt, og på hendes første dag er en højt værdsat kollega blevet skudt af Politimorderen. Kollegernes hævntørst er stor.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. sep. 2014

Karin Slaughters romaner sælger sig selv, og da denne roman er enkeltstående, dvs. ikke en del af en serie, så kan nye læsere af forfatteren uden problemer starte her.

Karin Slaughter bliver af mange betragtet som en af vor tids bedste thrillerforfattere, og selv om det er store ord, så er jeg helt med på, at hun er rigtig god. I Hævntørst er vi i Atlanta, Georgia, og vil følger Kate Murphy fra hendes første arbejdsdag ved Atlanta Politidistrikt i 1974 og en uge frem. Der er stor opstandelse på stationen, fordi Politimorderen har slået til igen, og alle kræfter bliver sat ind på at fange ham. Samtidig med at vi følger jagten på ham, er vi også inde i hovedet på morderen, og han har sin helt egen dagsorden. For Kate bliver det en brat opvågnen, hun må finde sig i sexistiske og nedvurderende bemærkninger, og som kvinde får hun at vide, at hun ikke dur til noget. Som sædvanlig hos Slaughter, rummer historien meget mere end selve politiarbejdet. Her er noget om at være sort, jøde, bøsse eller på anden måde anderledes i 1970'erne, her er barske bemærkninger, alfonser, kvinder uden rettigheder og megen vold, det hele er fortalt i et ekstremt højt tempo og atmosfæren er ramt lige på kornet.

Vi har en del krimier, som beskriver politiarbejdet i USA, bl.a. Michael Connelly, Richard Montanari og Lisa Gardner.

En uhyre velskrevet og veldrejet historie, som jeg bare måtte læse i en fart. Karin Slaughter har - velfortjent - mange læsere, og da Hævntørst er en selvstændig roman, vil den også være en god start for nye læsere af forfatteren.


Berlingske tidende

d. 26. sep. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 26. sep. 2014


Politiken

d. 2. okt. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. okt. 2014