Bøger / faglitteratur

Haiku - håndbog


Beskrivelse


Indføring i haiku-digtets begrebsverden og litteraturhistorie med eksempler fra nogle af de mest berømte haiku-digte. Derudover anvisninger på, hvordan man selv kan skrive haiku.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 18. feb. 2014

Til nybegyndere i at skrive haiku-digte og generelt litterært interesserede i haiku-kunsten og genrens historie. Bogen har desuden et pædagogisk sigte og er henvendt til dansklærere med konkrete ideoplæg omkring brugen af haiku i undervisningen fra folkeskolens 9. klasse niveau.

Bo Lille er cand.mag og forfatter til flere skøn- og faglitterære bøger, herunder flere haiku-digtsamlinger, bl.a. Haiku, 2013. Bo Lille, som også afholder skrivekurser, er desuden leder af Forlaget Underskoven. Nærværende bog er en håndbog i at skrive haiku-digte som samtidig giver læseren en forståelse for genren og dens historie, foruden en indføring i de store haiku-mestre. Stavelserne 5-7-5, som er det primære grundlag for haiku-formen, har desuden mange undergenrer, som Lille også beskriver. Han har et pædagogisk sigte med bogen, og den indeholder derfor også ideer til, hvordan læreren kan bruge haiku i danskundervisningen, bl.a. med et særlig afsnit henvendt specielt til læreren. Foruden mange praktiske eksempler på haiku-digtning er der også bagerst i bogen ord- og litteraturliste til videre studium.

Læst med pædagogiske briller og som indføring er bogen den bedste endnu på dansk, også sammenlignet med At skrive haiku af Hanne Hansen og Sys Matthiesen, fra 2003.

Glimrende som indføring og praktisk pædagogisk værktøj i haiku-digtningens kunst og historie.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. maj 2014

af

af

Helge Christiansen

d. 19. maj 2014