Bøger / faglitteratur til børn

Hajer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. maj 2019

To gode fagbøger spækket med spændende facts og fascinerende viden for børn mellem 8 og 11 år om henholdsvis kød og hajer. Bøgerne kan læses af nysgerrighed eller anvendes ved faglige læsekurser og emneopgaver i grundskolen.

Over opslag af to sider fortæller disse to bøger detaljer om hajer og om kød via en kort grundtekst, fotografier og faktabokse. Bøgerne har lix 16-17 og teksten er sat i korte afsnit med en tydelig typografi. Der kan findes elevopgaver via internettet.

Det er to virkelig gode fagbøger for børn, som begge berører mange spændende emner, er meget aktuelle og fortæller interessante facts. Bogen om kød tager eksempelvis fat på emnerne klima, vegetar, veganer, økologi, jagt, insekter som fødevare og kunstigt fremstillet kød. Emnerne berøres på en neutral måde, så læseren selv kan danne sin mening.

Vil man læse mere, findes der om hajer en del titler. Eksempelvis den lidt sværere udgivelse HajerHajKoenBurger eller den lidt lettere Haj. Er emnet kød har jeg ikke kendskab til tilsvarende bøger decideret om kød, men man kan vælge titler som Koen og BurgerVil man læse mere, findes der om hajer en del titler. Eksempelvis den lidt sværere udgivelse er eller den lidt lettere . Er emnet kød har jeg ikke kendskab til tilsvarende bøger decideret om kød, men man kan vælge titler som Koen og BurgerVil man læse mere, findes der om hajer en del titler. Eksempelvis den lidt sværere udgivelse Hajer eller den lidt lettere Haj. Er emnet kød har jeg ikke kendskab til tilsvarende bøger decideret om kød, men man kan vælge titler som og BurgerVil man læse mere, findes der om hajer en del titler. Eksempelvis den lidt sværere udgivelse Hajer eller den lidt lettere Haj. Er emnet kød har jeg ikke kendskab til tilsvarende bøger decideret om kød, men man kan vælge titler som Koen og .