Bøger / faglitteratur til børn

Hajer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 28. aug. 2009

Det er en flot bladrebog for alle aldre, men egner sig også til pluklæsning for 12-13-årige. Bogen er så grundig, at den bestemt også egner sig til fordybelse i emnet.

Det kendte Dorling Kindersley-layout med mange udklippede, flotte billeder og fyldige billedtekster i ret lille typografi som bærende element fungerer glimrende. Kapitlerne, som er på to sider, er fint strukturerede og bevæger sig fra definition og kategorisering over fortidens hajer til de forskellige anatomiske og fysiognomiske detaljer. Der er også kapitler om menneskets udnyttelse af hajer, angreb, forskning, trusler og meget mere. Der er fokuseret mere på de forskellige hajgrupper og deres kendetegn end på de enkelte arter. Faktisk får kun seks arter deres eget kapitel. Billedmaterialet er flot, og der er mange ekstraoplysninger, hvoraf nogle er ret kuriøse. Der er en udmærket liste over netadresser samt seks adresser på akvarier, heraf fem danske.

Der er ikke indenfor de sidste fem år kommet så detaljeret en bog om dette fascinerende emne. For målgruppen er den foreliggende fagligt mellem den lettere Hajernes liv fra 2002 og den fyldige Hajer & rokker fra 2004.

Bogen er et godt og grundigt supplement til bestanden af hajbøger.