Bøger / faglitteratur til børn

Hajer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 25. juni 2020

Der er mange hajer i havet. Pighajen lever i de danske have. Hvidhajen er farlig, men lever ikke i Danmark. En haj lægger æg, og hajungen kan klare sig selv fra, den kommer ud af ægget. Fra 6 år.

"Hajer" udkommer i serien "Fakta 1", som henvender sig til helt nye læsere. På første opslag findes en indholdsfortegnelse. Hvert opslag er et selvstændigt kapitel. Korte hovedsætninger er placeret i hvide eller gule tekstbokse oven på store farvefotos af hajer. Hver boks har op til 5 linjer. Til slut i bogen findes et stikordsregister og forslag til andre bøger om hajer. Der findes elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bogen udkommer i hardback og siderne er i kraftigt papir.

Fin lille bog om hajer. Her får nye læsere hurtigt nogle brugbare fakta om hajen. Selvom serien tilhører "Fakta 1", skal man dog have knækket den første læsekode. Bogen har meget tekst og et enkelt kort, som måske kan være svært at læse.

Man kan læse andre lette bøger om hajer fx HajLæsefidusen ser en hvidhaj og Læsefidusen ser en hvidhajMan kan læse andre lette bøger om hajer fx Haj og .