Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Half bad - halvkode


Beskrivelse


Den 16-årige Nathan er en heks i nutidens England. De hvide hekse dominerer og forfølger og tilintetgør de sorte hekse. Nathan har gennemgået flere prøver, men endnu er det uvist, om han er hvid eller sort. Han bliver til sidst interneret under fængselslignende former for at blive udredt, men han flygter og prøver at finde sin far.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 27. feb. 2014

Denne bog henvender sig til tilhængere af fantasygenren med særligt henblik på dark fantasy og dystre udviklingsromaner. Bogen er lidt barsk og bør først læses af både piger og drenge fra 12 år. Den flotte forside viser konturerne af et ansigt i bloddryppende røde farver på sort baggrund. Den engelske titel deler siden op i to halvdele og antyder hovedpersonens splittede sind. Forsiden appellerer nok mest til voksne.

I nutidens England lever hekse sammen med almindelige mennesker. De hvide hekse er de dominerende og har opbygget en velfungerende organisation, der bl.a. jagter de sorte hekse. Den 16-årige Nathan er en blanding af de to hekseracer. På et tidspunkt skal alle hekse klassificeres, men Nathans prøver giver ikke noget entydigt svar. Han bliver interneret, men flygter og forsøger at opsøge sin sorte far for at finde ud af noget om sig selv. Men han ved ikke hvem, han kan stole på - hverken blandt venner eller familie. Det er en meget anderledes fantasy, end man er vant til at læse. Fra første side fascineres og mystificeres man, og man drages uimodståeligt ind i denne velskrevne bog. Det er en udviklings- og dannelsesroman om heksen Nathan.

Læsere af denne bog vil også synes om fantasyserien Maximum ride der også handler om unge, der forfølges og mishandles på grund af, at de er anderledes. Denne serie henvender sig også til samme aldersgruppe.

Det er en spændende og anderledes dark fantasy, der inddrager store temaer som fx kærlighed og identitet.


Weekendavisen

d. 21. mar. 2014

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 21. mar. 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 4 (2014)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 67, nr. 4 (2014)