Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Halfdan - den ondelyneme


Beskrivelse


Halfdan elsker at være sammen med sin morfar, der lærer ham at spille poker. En dag kommer morfar på sygehuset, og selvom Halfdan prøver at hjælpe ham, dør morfar. Men måske genopstår han som en papegøje?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2016

af

af

Marianne Agger

d. 8. jan. 2016

Halfdans morfar er sej! Han bager gode boller og lærer Halfdan at spille poker. En dag dør morfar, men måske genopstår han som en papegøje? Sjov og rørende bog til oplæsning for børn fra 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Halfdan elsker sin morfar, der altid har tid til ham. Morfar bruger nogle sjove ord. Tit siger han "den ondelyneme". En dag bliver morfar syg og kommer på sygehuset. I et forsøg på at forlænge morfars liv, stjæler Halfdan og vennen Dylan en flaske "livsforlængende" altervin i kirken. Desværre hjælper vinen ikke, for morfar dør dagen efter. En dag, drengene går forbi Dyhrs dyrehandel, hører de en, der skræpper "den ondelyneme!". Er morfar mon genfødt som en papegøje? Hvordan skal drengene få fat i 2200 kroner til at købe papegøjen? Og når de det, inden den sælges til en anden? Alt sættes ind for at skaffe morfar-papegøjen. Dette er første bind i en serie.

En fortælling om et barns første møde med dødsfald i familien. Det er en overvældende tid for et barn, og dødens præmis er svær at forholde sig til. Halfdans undren over Guds rolle i det hele er fint skildret og nok ret realistisk for mange børn. Både tekst og tegninger taler til børnene. Det er i det hele taget en rigtig fin bog, Zimakoff, Rendtorff og Bay Alexandersen har lavet her.

Andre børnebøger om sorgbearbejdelse på forskellige måder er fx SkaderneD for morfar!Jeg glemmer aldrig Morfar, D for morfar! og Jeg glemmer aldrig MorfarAndre børnebøger om sorgbearbejdelse på forskellige måder er fx Skaderne, og Jeg glemmer aldrig MorfarAndre børnebøger om sorgbearbejdelse på forskellige måder er fx Skaderne, D for morfar! og .


Weekendavisen

d. 26. feb. 2016

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 26. feb. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 3 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 3 (2016)