Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Halfdans abc med musik cd
Halfdans abc


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Halfdan Rasmussens 100 års fødseldag.

Billedbog i farver med ABC-rim og remser og cd med sangene.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 30. jan. 2015

En vaskeægte børnebogsklassiker, der nu genudgives i anledning af 100-året for Halfdan Rasmussens fødsel. De lystige ABC-rim er kendt og elskede af både børn og voksne og er oplagte at læse højt for børn, store som små. Rimene er en del af den danske kulturarv og velegnede til sprogstimulering og til at øve bogstavkendskab.

Den 29. januar 2015 ville Halfdan Rasmussen være blevet 100 år, og jubilæet fejres ved genudgivelser af flere af den folkekære forfatters bøger, herunder "Halfdans ABC". Den er, som med en lang række af hans øvrige bøger, blevet til i et samarbejde med tegneren Ib Spang Olsen og blev første gang udgivet i 1967. Bogen har siden fået klassikerstatus. I "Halfdans ABC" er hvert bogstav blevet udstyret med sit eget rim og illustration. På den medfølgende musik-CD giver Karen Mukupa, Sys Bjerre, Mark Linn og Thomas Buttenschøn rimene melodi.

Bogen sprudler som altid af sproglig glæde og opfindsomhed. Rasmussens sjove, vemodige, søde og uhyggelige rim spiller sammen med Spang Olsens rustikke stregtegninger, således at rimene skaber dybde og liv i illustrationerne, der modsat åbner tekstens muligheder. Den medfølgende cd skaber et skønt lydtæppe og udvider læseoplevelsen.

"Halfdans ABC" er udkommet i op mod en million eksemplarer og der er intet forandret i denne jubilæumsudgave i forhold til den forrige, udover at omslaget har en lettere nupret overflade.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 23. maj 2019

'Halfdan Rasmussens ABC' præsenterer alfabetets 28 bogstaver i velkendte og tossede rim og remser i et underfundigt univers med fantastiske tegninger af Ib Spang Olsen. De fleste mennesker kender og e...


Folkeskolen

Årg. 118, nr. 18 (2001)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 118, nr. 18 (2001)