Bøger / skønlitteratur / digte

Halfdanske digte af halvkendte forfattere


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Halfdan Rasmussens 100 års fødselsdag.

Digtsamling der hylder Halfdan Rasmussens ABC med 28 digte af forskellige forfattere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 17. dec. 2015

28 forfattere giver hver sin hyldest til Halfdan Rasmussens kendte børnerim, "Halfdans abc". For barnlige og legelystne sjæle, der holder af Halfdan, og som vil stifte bekendtskab med forfattere fra dansk litteraturs undergrund.

I forbindelse med 100-års jubilæet for Halfdan Rasmussen i 2015 har forfatterne, Brian P. Ørnbøl og Linda Nørgaard Framke, bedt 28 såkaldt halvkendte forfattere lave en genfortolkning af Rasmussens kendte ABC. Det er der kommet 28 vidt forskellige digte ud af, der tager afsæt i hver sit bogstav i alfabetet.

Det er en god og morsom idé at udgive en digtsamling, der hylder Halfdan Rasmussen. Flere af digtene er helt i Rasmussens ånd med sans for rytme, allitteration og sproglige finurligheder, der tager sig kærligt af de enkelte bogstaver. Samlet set er digtsamlingen strittende og anarkistisk, og hver enkelt forfatter har fra redaktionens side haft helt frie tøjler til at lave sin egen fortolkning. Det giver sig udslag i varierende kvalitet, form og indhold. Overordnet en god læseoplevelse.

De genfortolkede digte kan læses sammen med den oprindelige Halfdans abcHalfdans ABC.