Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Halløj på lejrskolen


Beskrivelse


Klassen skal på lejrskole. Der er ridning, bjergbestigning og rafting på programmet, og endnu bedre: De møder nogle fra en anden skole, og måske handler det ikke bare om at være cool.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 22. mar. 2018

Helena, Bjørg, Alfred og Ivan er stadig verdens cooleste klike, men i skolen er der stadig ikke rigtig nogen, der har opdaget, hvor coole de er. Bjørg er heller ikke selv helt sikker på det. Helena fører an, og hvor hun er sker der altid noget. 3. og 4. del i serien om den supercoole klike. Til selvlæsning fra 9 til 12 år og god til oplæsning.

Den energiske Helena, übernørden Alfred, den smådumme Ivan og Bjørg, som selv synes at hun er verdens kedeligste, er stadig verdens cooleste klike og de kæmper hårdt for at være de sejeste. I "God, bedre bedst" samler klassen ind til et børnehjem, og de lægger en snedig plan, så de kan få mange flere penge ind end Markus og Cornelia. I "Halløj på lejrskolen" møder de nogle fra en anden skole, og de opdager at det måske ikke er er det allervigtigste at være supercool. Som i seriens første bøger er disse også trykt med en håndskriftsagtig skrift og siderne linjerede.

En fin og sjov serie om at føle sig anderledes, og om at opdage nye muligheder. Hanne Sigbjørnsen har illustreret med tegninger, der passer til stemningen i bøgerne. Skriften er tydelig og historien er let at læse.

En serie til læsere af Jeff Kinneys En tøsedrengs dagbog og de øvrige bøger om "Wimpy Kid" samt Rachel Renee Russels serie "Nikkis dagbog".