Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Halloween


Beskrivelse


Halloween er en gammel skik, selvom den er temmelig ny i Danmark. Med historien om halloween gennem flere tusind år og de ting der knytter sig til den: hekse, græskar, skeletter osv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2009

af

af

Hans-Christian Uth

d. 4. sep. 2009

En fængende forside sælger umiddelbart denne bog til drenge og piger i 8-10 års alderen. Den kan anvendes til interesselæsning eller som element i faglige læsekurser.

Som vanligt for serien rummer bogen de nødvendige service-afsnit: indholdsfortegnelse, stikord og "vil du vide mere?". Dertil seriefortegnelse forrest i bogen. Bogen giver baggrunden for halloween-traditionerne, herunder forklaringen på hvordan roelygten blev til en græskarlygte. Heksen, katten, flagermusen og skelettet omtales særskilt, og der gives idéer til og anvisninger på udstyr og rekvisitter til halloween-fester. Teksten er verssat, to-spaltet og med bindestreg i sammensatte ord. Der anvendes i overdreven grad punktummer med efterfølgende "og", hvilket ødelægger læserytmen. LIX-tallet falder, men læsningen besværliggøres. Illustrationerne er en blanding af farvefotos og farvetegninger.

Vi har efterhånden en del halloween-titler for børn: Halloween, 2000, Halloween bogen, 2001, Den ægte Halloweenbog, 2001 og Gys, gru og græskarspøgelser, 2001, samt Vild med gys og gru, 2006. Ingen af de nævnte titler er så let læste som nærværende.

En oplagt titel til den populære og omfattende kvalitetsserie.