Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Halloween


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 7. aug. 2018

Spændende bog der kommer godt omkring hvad halloween er i Danmark og andre steder, og hvor traditionen stammer fra. Henvender sig til de 6-8-årige.

Bogen fortæller halloweens historie, fra dengang hvor man brugte roer til at lave hoveder, og da man sad omkring et bål og hørte historier fulde af gys. De Dødes Aften bliver omtalt, hvor vi mindes de gode der er døde og hvor vi skræmmes af de onde der er døde. Halloween har været i Danmark i 20 år og traditionen er kommet fra USA, som igen har fået ideen fra de mange irere der kom til USA. Da USA ikke har roer, blev græskarret det man lavede lygtemænd af.

En meget oplysende bog, der giver et rigtig godt indblik i den sjove tradition. Interessant at læse om hvordan man kan lave fest med uhygge fx med kranier, spindelvæv og flagermus - og hvor maden er klam fx pølsehorn som mumier, brød bagt som døde fingre og gift som drikkelse. Bogen er læsevenlig med korte sætninger og en god typografi. På hver eneste dobbeltside er der et godt helsides foto, der understøtter teksten godt.

Bogen kan sammenlignes med Halloween.