Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Halvvejs : rejsedokumentar


Beskrivelse


Rejseskildring om en familie, der forfulgte deres drøm og satte job, skole, venner og vaner i Danmark på stand-by for at sejle jorden rundt i katamaranen Luna.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 4. dec. 2012

Bogen henvender sig til alle der drømmer om at kappe fortøjningerne til hverdagslivet og rejse ud i det blå, og specielt til dem med hang til havsejlads.

Lars Bo Kirk er uddannet journalist, og han ved hvordan han skal skrue en fængende historie sammen. Han fortæller om familiens sejltur fra Vallensbæk til Australien på katamaranen Luna med flashbacks til beslutningen om at gøre det, køb af båd, salg af hus mm. Ud over beskrivelser af sejlads, dramatiske og fascinerende oplevelser og idylliske ankerpladser fylder overvejelser om projektet og eftertanke også en del af bogen. Familien tager sig god tid, og undervejs skal parrets tre skolepligtige børn undervises, og gæster og gaster integreres i den sejlende hverdag på 25 kvadratmeter. Bogens layout er pænt, og skift i typografien når teksten stammer direkte fra forfatterens dagbog fra turen, giver et autentisk præg. Ind imellem er der indsat grupper af gode farvefotos af familiens liv om bord på båden og af oplevelser på land.

Dele af bogen har tidligere været offentliggjort på forfatterens rejseblog og i artikler i aviser, og interesserede kan følge Lunas videre færd på hjemmesiden ss-luna.com. Blandt bøgerne om langturssejlads kan bogen bedst sammenlignes med I samme båd : Jorden rundt med familien, 2009 og 6 år på havet : 35.000 sømil mellem 6 verdensdele, 2008, der også har fokus på familielivet.

Det er en spændende og velskrevet bog om langturssejlads inklusiv diverse praktiske og filosofiske overvejelser.