Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ham der søger døden


Beskrivelse


12-årige Lau og hans mor kører galt på motorvejen, og for Lau bliver det en begyndelse på en fantastisk og filosofisk rejse ud i verdensrummet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 4. aug. 2010

En bredt anlagt og filosofisk roman for reflekterende og søgende mennesker, som jeg helt ærligt har svært ved at sætte en alder på. Voksne og måske børn fra 12 af en vis modenhed. Forsiden er dragende smuk.

I sit forfatterskab har Haller kredset om mytologi og religion, og han kommer i denne store fortælling rundt i mange mytologiske kroge og besøger alle syv himle i selskab med den 12-årige dreng Lau, der ligger i koma efter en alvorlig trafikulykke. Lau leder efter døden for at få fred og kommer på en fantastisk rejse i tid og rum med middelalderpigen Beatrice. Det giver nedslag i verdenshistorien, besøg i fremtiden, afstikkere til Laus jordiske liv, et møde med Gud, som er en gammel, æbleskrællende kvinde og et ret morsomt besøg på et slags lager for alle de gamle guder, inden han endelig får fred efter et dramatisk opgør med den bukkefodede djævel. Det er en bog med et stærkt og billedskabende sprog og en svær handling med rigtigt mange lag og tolkningsmuligheder for en vidende og opmærksom læser.

Bogen er i familie med mange andre i Hallers forfatterskab, som Lille Lucifer og Vølvens spådom, men jeg tænkte også på Den lille prins og Jostein Gaarders bøger.

En svær og lang bog, som satte mange følelser i gang hos mig lige fra frysende ensomhed, forvirring og afsky til munterhed. Den handler om liv og død, tro, historie, og hvordan vi mennesker omgås hinanden på godt og ondt. Men det er ikke en bog, der går ind med træsko i alle. Dertil er den for svær og speciel.


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2010

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 24. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 27. aug. 2010


Weekendavisen

d. 10. sep. 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 10. sep. 2010


Information

d. 10. sep. 2010

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 10. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 14. okt. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 14. okt. 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 7 (2010)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 63, nr. 7 (2010)