Bøger / skønlitteratur / roman

Hambros Allé 7-9-13


Beskrivelse


Line og Kristian bor på én af landets fineste adresser - men de er dybt ulykkelige. Det er der flere af de prominente indbyggere på Hambros Allé, der er, for krisen kradser også her og sætter sine spor i menneskene.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 10. juli 2015

Kriseroman om den sagnomspundne Hambros Allé i Hellerup. Her bor de rige, men selv de kan komme galt afsted, når krisen kradser i Danmark. En meget dansk roman, der vil passe godt til mange læsere af den mere realistiske genre.

Vi følger 3 familier på Hambros Allé. Alle har de deres at slås med, og hver især kommer de galt afsted, da krisen for alvor vælter ind over landet. Kvinderne klarer sig bedst, og mændende går ned med bravour. "Hambros Allé" startede som en blogroman på http://hambrosalle7-9-13.com/, hvor forfatteren skrev tekster to gange om ugen. Mange har kommenteret og givet deres besyv med inden den har nået en redaktør. Der er klar forskel på de redigerede og uredigerede tekster, det er spændende at se forskellen mellem blog og bog. Bogen har levet som blog og som Facebookside siden 2013. Lotte Kaa er freelance tekstforfatter og journalist.

En rigtig udmærket fortælling om et Danmark, der er ukendt for de fleste - selvom det ikke er alle på Hambros Allé, der tjener lige godt. Man lever med i stuerne, og drages ind i den særlige stemning, der hersker på vej ned - hvad enten man taler, skændes, eller lever i pinefuld tavshed.

Linda Lassen skriver lidt i samme genrer, hendes Hoppers hotel minder om nærværende i sine enkeltstående beskrivelser af mennesker i krise.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2015

af

af

Barbara Rugholm

d. 8. okt. 2015

En tankevækkende debutroman om, hvordan krisen rammer en af Danmarks dyreste villaveje. Om fernis og forkvaklede følelser og om ikke at vide hvad der er vigtigt, før det er for sent. Her får du et ind...


Berlingske tidende

d. 22. aug. 2015

af

af

Søren Kassebeer

d. 22. aug. 2015


Information

d. 5. sep. 2015

af

af

Annegrethe Rasmussen

d. 5. sep. 2015