Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hamlet : genfortalt på moderne dansk


Beskrivelse


Den unge danske prins Hamlet vil hævne mordet på sin far. Han er rasende og snu. Bruger alle de midler han har, og det hele ender i en drabelig kamp med forgiftede sværd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Lars Larsen

d. 10. maj 2016

Levende genfortællinger af William Shakespeares skuespil om Julius Caesar og Hamlet. Oversat til moderne dansk og lette at læse. Primært for 9-13-årige. Kan desuden bruges til oplæsning og samtale med børn fra 6 år, samt af voksne til at få styr på handlingen inden en teateroplevelse.

I historien om Julius Caesar rotter en gruppe soldater og politikere sig sammen mod Caesar for at forhindre ham i at blive konge af Rom. De vil myrde ham. En enkelt af dem for at redde Rom, og de andre for selv at få magt og rigdom. I historien om Hamlet vil den unge danske prins Hamlet hævne mordet på sin far. Han er rasende og snu. Bruger alle de midler han har, og det hele ender i en drabelig kamp med forgiftede sværd. Historierne er genfortalt af Timothy Knapman (forfatter til billedbogen Mungo og billedbogspiraterneFjollet navn til et monster for 4-6-årige og Fjollet navn til et monster for 8-10-årige)I historien om Julius Caesar rotter en gruppe soldater og politikere sig sammen mod Caesar for at forhindre ham i at blive konge af Rom. De vil myrde ham. En enkelt af dem for at redde Rom, og de andre for selv at få magt og rigdom. I historien om Hamlet vil den unge danske prins Hamlet hævne mordet på sin far. Han er rasende og snu. Bruger alle de midler han har, og det hele ender i en drabelig kamp med forgiftede sværd. Historierne er genfortalt af Timothy Knapman (forfatter til billedbogen Mungo og billedbogspiraterne for 4-6-årige og for 8-10-årige).

Bøgerne er lette at læse. De har et levende sprog og på ret få sider giver de fin fornemmelse af handlingen i de gamle skuespil. Yaniv Shimonys tegninger med enkelte farvelagte detaljer understøtter handling og stemning i historierne, og kendte citater fra de oprindelige tekster minder om at historierne er mere end 400 år gamle.

"Hamlet" findes i mange udgaver - også for børn og unge. De bedste er Shakespeares HamletShakespeare fortællinger fra 2009 og Shakespeare fortællinger for de 13-15-årige. Dette er den første udgave af "Julius Caesar" for målgruppen"Hamlet" findes i mange udgaver - også for børn og unge. De bedste er Shakespeares Hamlet fra 2009 og for de 13-15-årige. Dette er den første udgave af "Julius Caesar" for målgruppen.