Bøger / faglitteratur til børn

Hamster : sød, sjov, aktiv


Beskrivelse


Praktiske råd om bl.a. hamsterens natur, valg af hamster, pasning, foder og beskæftigelse samt de almindeligste sygdomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Larsen

2007

En familievenlig bog, henvendt til børn fra 12 år og voksne.

Georg Gassner udgav i 1998 Jeg har hamster. Nu er den tyske biolog aktuel med en ny, informativ bog om at anskaffe, passe og pleje hamstere. Bogen er opdelt i 3 afsnit markeret med forskellig farve: Første afsnit er en generel præsentation af hamsteren med oplysninger om oprindelse, forskellige hamstertyper, adfærd og valg af det rette dyr. 2. afsnit handler om, hvordan man skaber trygge og sikre rammer for sin hamster. Der er råd om indretning af buret, et par sider om frø og friskfoder, og adskillige sider om underholdning og beskæftigelse af det livlige og nysgerrige dyr. Bogens sidste afsnit handler om den daglige pasning og pleje, mulige sygdomme og om unger og yngelpleje. Til sidst 3 sider med litteratur og webadresser, register og et par sider specielt for børn. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos af hamstere i livlig aktivitet. 3 spalter, korte linjer, gode overskrifter og tydelig markering af nye afsnit samt et smittende engagement letter læsningen af den ordrige tekst.

Et godt supplement til de mange andre bøger om emnet. Har samme målgruppe som Kenneth Worm: Hamstere, (2005/27). Til de lidt yngre er der Clare Hibbert: Hamster (2005/03).

En god og engageret bog om hamsterens adfærd og om daglig pasning, pleje og underholdning med fokus på skabelse og sikring af gode rammer og tryghed.