Bøger / skønlitteratur / roman

Han kender det som er i mørket


Beskrivelse


Krimi. En lille pige forsvinder sporløst i den sydfynske idyl, men hun er kun den første af flere fra samme familie der pludselig er væk uden at efterlade sig spor. En slægtning til ofrene og en pensioneret drabsefterforsker beslutter sig for at se, om de kan løse mysteriet, men snart sker der også underlige og uforklarlige begivenheder i deres liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. juli 2017

En forsvunden pige, en forhenværende politimand og en fordrukken kvindelig præst er kun nogle af de personer, der befolker denne stort anlagte gyser fra den danske provins. For krimilæsere.

En lille pige forsvinder sporløst. Da politiet ikke har megen fremdrift i efterforskningen, beslutter en løs gruppe, med en af pigens fjerene slægtninge og en tidligere drabsefterforsker som hovedkræfter, at se om de kan gøre det bedre. Da flere af pigens slægtninge forsvinder undervejs, må de erkende, at de står overfor en meget effektiv gerningsmand, hvis motiver de ikke kan gennemskue. Det er et komplekst plot med mange sidetråde Lars Thomassen opbygger, og oprulningen af de mange personers fortid er en del af det spændingsskabende i bogen.

Det lykkes for Lars Thomassen (f. 1968) som har en enkelt novellesamling, Når månen titter gennem ruden, bag sig, at kontrollere det komplekse plot gennem hele bogen, og personerne som har hver deres lig i lasten bliver mere nærværende undervejs. Et par sidespor tabes og virker overflødige, og også sproget kunne være bedre. Det tager lang tid før bogen bliver spændende, men til gengæld strammes skruen til et formidabelt "final shoot out" i et køkken i det sydfynske.

Plottet giver mindelser om Kvinden i buret, men bogen mangler et stykke vej i skrivefærdighed for at nå samme store publikum.