Bøger / skønlitteratur / roman

Han


Beskrivelse


En dansk adopteret kvinde rejser til det ufatteligt kontrollerede land Nordkorea på jagt efter en større forståelse af den afdøde, biologiske fars baggrund og historie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 19. feb. 2014

Sprogligt elegant og indholdsmæssigt bedragerisk enkel roman, der egner sig til læsere dels af moderne, danske forfatterskaber dels af selviografiske romaner med rødder i forfatterens hovedstol.

En dansk adopteret kvinde rejser til Nordkorea, hvor hendes biologiske far er fra i en søgen efter sine rødder. Det stærkt kontrollerende og ufatteligt lukkede land har lukket lidt op for fremmede, og i mødet med en anderledes kultur udfoldes en historie om et far/datter-forhold, der aldrig fandt sin form. Det kontrollerede går igen i sproget, der er enkelt og ciseleret. Tematikkerne er ophav og famile, søgen og identitet. Omslagets æstetik med krøllet papir i sort/hvid, tydelig titel og forfatternavn passer smukt ind i stil og tone, da forfatteren også er billedkunstner og har lavet omslaget. Samme anslag/tone i den tidligere produktion: tre digtsamlinger og debutromanen Rosenvej, 2012.

Det vrimler med forfattere, der skriver om egne oplevelser og forhold i fiktionaliseret form. Den selvbiografiske roman eller den performative biografisme er i vælten, startende med Knausgårds Min kamp og med romaner som Knud Romers Den der blinker er bange for døden, 2006, , Anne-Cathrine Riebnitzskys Forbandede yngel, 2014 og Yahya Hassans digtsamling med samme navn, 2013. Denne er sprogligt tættere på Hassan end på Riebnitzsky.

Forfatterskabet kredser om tilhørsforhold, identitetsdannelse, oprindelse og at være adopteret i smukt sprog og fine observationer. TIl læsere af danske forfatterskaber.


litteratursiden.dk

d. 25. feb. 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 25. feb. 2014

Med en faktisk rejse til Nordkorea som fundament har Eva Tind (igen) begået et både rørende smukt og nøgent nøgternt værk om identitet, søgen og ophav. Forfatter og billedkunstner Eva Tind har gennem ...


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 26. feb. 2014


Kristeligt dagblad

d. 25. feb. 2014

af

af

Mai Misfeldt

d. 25. feb. 2014


Weekendavisen

d. 28. feb. 2014

af

af

Klaus Rothstein

d. 28. feb. 2014


Information

d. 28. feb. 2014

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 28. feb. 2014