Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hanen og grisen


Beskrivelse


En ny gris kommer til gården. Hanen kan ikke lide den nye gris. Grise er nemlig idioter. Sådan er det bare. Eller er det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. mar. 2019

To letlæste fabler på lix 10-11 til hyggelæsning eller til arbejde med tekstgenren fabel. For børn mellem 8 og 10 år.

I "Hanen og grisen" kommer en ny gris til gården. Hanen kan ikke lide grisen, for grise er idioter. Sådan er det. Eller er det? I "Løven og hyænen" møder vi dyrenes konge, løven, der ikke gider være ven med hvem som helst. Kun de smukke. Og i hvert fald ikke en grim, kikset hyæne. Det handler nemlig kun om at være lækker. Eller gør det? Begge bøger indledes med en kort præsentation af fablen som genre og fortælleform, hvorefter fablen fortælles og forfatteren afslutningsvis giver sine bud på moraler i bøgerne.

Det er to gode bøger. Sjove at læse og samtidig meget anvendelige til arbejde med fabler i 2.-4. klasse. Sproget er moderne og med humor, som børn vil kunne lide.

Man kan læse flere fabler i titler som Den store bog med fabler for de mindsteLøven og musenFabler eller læsebearbejdede bøger som Løven og musen. Man kan også vælge at læse en letlæst fagbog om fabler, eksempelvis bogen FablerMan kan læse flere fabler i titler som Den store bog med fabler for de mindste eller læsebearbejdede bøger som . Man kan også vælge at læse en letlæst fagbog om fabler, eksempelvis bogen FablerMan kan læse flere fabler i titler som Den store bog med fabler for de mindste eller læsebearbejdede bøger som Løven og musen. Man kan også vælge at læse en letlæst fagbog om fabler, eksempelvis bogen .