Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hannah Hugtand og Mørkemanden


Beskrivelse


Hannah Hugtand, den lille vampyr, glæder sig til allehelgensaften; der kommer Mørkemanden nemlig og tager ting man gerne vil af med, hvis man altså har husket at være uartig. Øverst på Hannahs borte-liste står hendes lillebror, og da hun vågner allehelgensaften, er han væk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 14. okt. 2019

For små monstre er allehelgensaften ligeså spændende, som juleaften for et menneskebarn; der kommer Mørkemanden nemlig og tager ting, man gerne vil af med. Men kun hvis man har været rigtig uartig og lavet masser af ballade. En sød og (u)hyggelig historie, fra 6 år.

Den lille vampyr Hannah Hugtand synes lillebror, Lille-Bøh, tager al forældrenes opmærksomhed, så han står øverst på Hannahs borte-liste til Mørkemanden. Da Hannah står op allehelgensaften er Lille-Bøh væk. Har Mørkemanden virkelig taget Lille-Bøh? Og kan hun undvære sin lillebror, når det kommer til stykket?.

En sød og humoristisk historie, der egner sig til at blive læst højt, når der godt må være spænding og monstre, men det helst ikke skal blive alt for uhyggeligt. Idéen med at tage noget velkendt, her juleaften og julemanden, og vende det på hovedet er sjovt og fungerer godt. Illustreret med søde og sjove sort-hvid tegninger og grafisk tekst, der bliver en del af bogens illustrationer.

Har samme charme og hverdagsalvor iklædt et monsterunivers, som bøgerne om Isadora Moon, den lille vampyrfe, se fx Isadora Moon går i skoleHvidt og blidt & kridt. Hvidt og blidt & kridt er en fantastisk billedbog om en storebror, der ønsker sin lillesøster væk og slår en handel af med tandfeenHar samme charme og hverdagsalvor iklædt et monsterunivers, som bøgerne om Isadora Moon, den lille vampyrfe, se fx Isadora Moon går i skole. er en fantastisk billedbog om en storebror, der ønsker sin lillesøster væk og slår en handel af med tandfeen.