Bøger / skønlitteratur / roman

Hans blodige projekt : dokumenter vedrørende sagen om Roderick Macrae


Beskrivelse


Skotland, 1869 i en lille afsidesliggende skotsk landsby. Den unge mand Roderick Macrae bliver arresteret for tre brutale mord. Men hvorfor gjorde han det?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. mar. 2018

I 1869 bliver der begået et tredobbelt mord i en lille skotsk landsby. Den unge mand Roderick Macrae bliver arresteret for mordet. En blanding af historisk roman, psykologisk thriller og "true crime".

Bogens forfatter Graeme Macrae Burnet skriver i forordet, at han faldt over sagen om Roderick Macrae, der blev tiltalt for tre brutale mord i 1869, da han efterforskede sin slægts historie i 2014 og det følgende vi skal læse er kilder, der beskriver, hvad der skete i 1869. Således følger erklæringer fra beboere fra Culdie, den lille skotske by hvor mordene blev begået, og dernæst Rodericks egen beretning. Derudover er der blandt andet selve retssagen og til sidst forfatterens historiske noter. Romanen er dog IKKE baseret på virkelige hændelser. Udgivelsen afsluttes med et uddrag fra Burnets første roman "Adéle Bedeau forsvinder.".

En ganske fin og unik sag. Ideen med at præsentere fortællingen om Roderick Macrae, og det tredobbelte mord, som fakta, er intet mindre end fremragende, og forfatterens projekt er både blodigt, gennemtænkt og meget velskrevet. 1869 træder tydeligt frem for læseren og man både røres og gribes af fortællingen, fiktion eller ej.

Bogen er helt sin egen, men der et slægtskab med Stevensons klassiker Kidnappet (Ved Elise Norsbo), hvor der også leges med begreberne "fiktion" og "virkelighed".


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. apr. 2018


Politiken

d. 18. apr. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. apr. 2018


Weekendavisen

d. 16. mar. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 16. mar. 2018