Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hans på fisketur


Beskrivelse


Hans skal på fisketur med far og onkel Leo. Der er ingen fisk, der bider på krogen. Men så får Hans bid. Det er dog ikke en fisk. Fra 6 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 29. juni 2016

Far og onkel Leo har lovet mor at male skuret, men de vil hellere på fisketur. Hans får lov til at komme med. Mor kommer først hjem til aften, så de kan nok nå at male skuret. Alle børn fra 6 år kan selv læse, om de tre gør en stor fangst. Lix 7/ LEt-tal 12.

Far og onkel Leo vil på fisketur, og Hans får lov til at komme med. De voksne sidder og falder i søvn ombord, men pludselig rykker det i Hans' fiskestang - hvad mon han har på krogen? Han rykker i noget, der ligner en prop, og pludselig drejer båden rundt og rundt, til der ikke er mere vand i søen. Heldigvis bliver de alle tre reddet, men de slipper ikke for at male skuret i nattens mulm og mørke. Kim Dalsgaard er kendt både som forfatter og illustrator til flere letlæselige bøger. Omslaget viser de tre på fisketur. Bogen er en del af serien "Blå læseklub".

Læserne må bruge fantasien, når de hopper ind i bogens univers, der bevæger sig i såvel det realistiske som det fantastiske. Forfatteren har selv illustreret bogen med en karikeret streg og med figurer i mange farver. Illustrationerne fylder hele opslag. De udvider den korte tekst, der er placeret i afsnit med hver to linjer.

Polly og dragenPolly og kæmpenÅh nej, Jens og Liv og Polly og kæmpen er af samme sværhedsgrad, og hører til samme serie "Blå læseklub". Bøgerne har samme forfatter og illustrator. Lidt lettere at læse og med et realistisk og sjovt plot er Åh nej, Jens og LivPolly og dragen og er af samme sværhedsgrad, og hører til samme serie "Blå læseklub". Bøgerne har samme forfatter og illustrator. Lidt lettere at læse og med et realistisk og sjovt plot er Åh nej, Jens og LivPolly og dragen og Polly og kæmpen er af samme sværhedsgrad, og hører til samme serie "Blå læseklub". Bøgerne har samme forfatter og illustrator. Lidt lettere at læse og med et realistisk og sjovt plot er .


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. maj 2022

Hans skal på fisketur med far og onkel Leo. Der er ingen fisk, der bider på krogen. Men så får Hans bid. Det er dog ikke en fisk -. Fra 6 år.

I serien "Carlsens læsestart" kommer her to titler, som begge er skrevet og tegnet af Kim Dalsgaard. I "Polly og kæmpen" forsøger Polly at gemme den søde kæmpe Kaj, da heksene vil gøre ham sur. Og i "Hans på fisketur", skal Hans med sin far og onkel Leo på fisketur. Fælles for begge historier er, at intet går som forventet, hvorved læseren tages med på en fantasifuld og anderledes læseoplevelse. Bøgerne har lix 6-7 og fortælles via en kombination af tegninger og en kort tekst.

Det er to sjove historier med et lidt anderledes plot end de fleste andre lette bøger. De kræver dog lidt mere af læseren, da meget af historierne fortælles via illustrationerne.

Vil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragenLeo i en lastbilPolly og kæmpenHans på fisketur. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge , som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen .