Bøger / faglitteratur

Happy, happy : en skilsmissebog


Beskrivelse


En række svenske kvinder fortæller om deres egne skilsmisseforløb og navnlig de tanker og følelser, der opstod i den forbindelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 29. feb. 2012

Bogen er for den modne læser - kvinde som mand, der står ved den skillevej, som en skilsmisse er, eller er kommet på en anden side, men stadig kan bruge noget næring til bearbejdningen.

Bogens hovedsigte er at bryde med den myte, skilsmisser er behæftet med - nemlig, at det er en ulykkelig begivenhed for de involverede parter. Hertil har man bedt en række mediekvinder (det vil sige journalister, forfattere mv.) om at fortæller om deres egne skilsmisseforløb og navnlig de tanker og følelser, der opstod i den forbindelse. 2 af dem, Maria Sveland og Katarina Wennstam (begge med skønlitterære titler oversat til dansk), har redigeret bogen, hvor vi desuden møder både Åsa Larsson og Mari Jungstedt m.fl. De har alle gennemlevet smertelige, men nødvendige brud, er kommet ud på den anden side til et bedre liv. Så "Happy, happy" skal ikke forstås som den overfladiske lykke, men den lykke man finder ved at være tro mod sig selv. Der er tale om egne skilsmisser på eget initiativ, men også eksempler på at blive forladt - gang på gang endda, og endelig tilbageblik til forældres skilsmisser i barndommen.

Der er kommet mange fornuftige bud på de følelsesmæssige processer en skilsmisse afstedkommer. Her vil jeg nævne Jeg skal skilles - hvad gør jeg?, 2008, hvor en række danskere fortæller om deres forløb samt senest Kvinders skilsmisser, 2011, der viser nogle spændende perspektiver på emnet.

Stærke, dybe betragtninger fra kloge, velformulerede kvinder, der skriver med hjerteblodet.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2012

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 27. nov. 2012

Det er lykken at blive gift, og det er forfærdeligt at blive skilt. Eller? Spørger den svenske forfatter Maria Sveland og 9 andre markante forfattere og debattører, som har skabt debat i Sverige med d...


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2012

af

af

Leny Malacinski

d. 8. mar. 2012