Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Haps


Beskrivelse


Jack Stump og hans venner kæmper på liv og død med en kødædende plante. De bliver spist og er prisgivet. Eller er de? Hvad kan redde dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 19. feb. 2009

Dingo.Blå med to prikker, nummer 22 i rækken om Jack Stump, sværhedsgrad middel. Målgruppen er børn i 4.-5. klasse (10-12 år). Læserskaren er i praksis meget større både nedad og opad i alder. Især fænger Jack Stump hos drenge, men piger er med tiden fulgt godt med.

Forfatter og illustrator arbejder godt sammen i denne serie med Jack Stump. Illustrationerne er - selvfølgelig kunne man sige - meget grønne, men i denne bog er de ekstra grønne, da en kødædende plante præger en stor del af handlingen. Dyrehandleren Torn har dårligt hjerte og også overlevelsesprognose. Stump ser en reklame for en plante, hvis udtræk kan gøre ham ung og frisk igen. Den køber og dyrker han til Torn. Jack Stump, Sue og Dick vil aflevere medicinen til Torn, men opdager, at han selv har været i gang, og har fremdrevet en kæmpe kødædende plante, og at han er blevet ædt af den. Dick og Jack bliver også spist! Heldigvis er Jack jo fyldt med plantegift, så planten gylper dem op igen og dør, så der er håb om flere bøger i serien.

Der er 21 andre bøger om Jack Stump, og denne er holdt i samme fortællestil og layout.

Endnu engang får de ivrige og trofaste Jack Stump-læsere en god fortælling, hvor forventningerne om splatterniveau og humor bliver indfriet. Pointen er rigtig morsom.