Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Harald Blåtand


Beskrivelse


Om Harald Blåtand, der levede i vikingetiden og var konge over Danmark. Han huskes især for to ting: han rejste Jellingstenen og gjorde danerne kristne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 27. jan. 2011

Dette bind i serien har målgruppen 8-10-årige, som har knækket læsekoden og som alligevel gerne vil have et lidt lettere materiale om Harald Blåtand. Forsidens imponerende vikingeskib skal nok fange interessen (især hos drengene). Bogen vil kunne anvendes til faglig læsning, emnearbejde og lystlæsning.

Med Harald Blåtand som udgangspunkt fortæller forfatteren om såvel tidsperioden - vikingetiden - runestenenes betydning som en del af verdens kulturarv, fundene i Jelling samt de historiske begivenheder, der er fra Gorm den gamle til Knud den Stores endeligt 1035 - herunder kristendommens indførelse i Danmark. Sproget er letflydende (lix 23) og med de mange illustrationer, farvetegninger som højaktuelle farvefotos fra de pågående udgravninger i Jelling, har bogen et indbydende layout og er let tilgængelig for målgruppen.

I samme serie Tjek på historien er udkommet Tutankhamon (10/44), Absalon (10/19) og Colombus (10/17). Om Harald Blåtand og Jelling findes der ikke noget litteratur i tilsvarende sværhedsgrad.

Fin anskaffelse til udlånssamlingen i såvel børne- som skolebiblioteker, hvor materialet nok skal blive udlånt til interesserede fra 8-11 år.