Bøger / skønlitteratur / roman

Hardboiled wonderland og verdens ende


Beskrivelse


En navnløs fortæller befinder sig i to forskellige universer. Det ene er storbyen Tokyo i en nær fremtid, det andet er et øde sted kaldet "Verdens ende". I Tokyo involveres han ufrivilligt i en informationskrig, i det andet univers skal han læse drømme fra dyrekranier. Hvorfor er han hvor han er, og hvem er han?

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2014

af

af

Merete Trap

d. 7. maj 2014

Endnu et litterært mesterværk fra japanske Murakami. Bogen kræver ingen formidling, da Murakami for længst har slået sin position fast på bogmarkedet.

Murakamis univers er svært at beskrive, og bogens handling ligeså. Men her har vi to parallelle handlingsspor, hvor vi befinder os i Tokyo i en nær fremtid, samt et ukendt sted kaldet "Verdens ende". Hovedpersonen i de to historier er en mand (måske den samme). I storbyen bliver han hyret af en mystisk videnskabsmand, der har gjort nogle opdagelser om lyd, centralt står et enhjørningekranie. Snart er han involveret i en informationskrig. I "Verdens ende", et stille sted omgivet af en mur, bliver hovedpersonen skilt fra sin skygge og ansat til at læse drømme på et bibliotek. Drømmene læser han ud fra gamle dyrekranier. Hvorfor han er, hvor han er, og gør som han gør, ved man ikke. Det gør han heller ikke selv. Som historien skrider frem, får man dog fornemmelsen af, at historierne hænger sammen. Denne roman er både unik og kompliceret, spændende og mystisk, men stadig behageligt let at læse. Denne bog er en af Murakamis første, som først nu udgives på dansk. Murakami slog for alvor sit forfatterskab fast, med den store 1Q84-trilogi.

Murakamis stil er ganske unik, og denne roman kan bedst sammenlignes med forfatterens foregående udgivelser som fx Kafka på stranden, 2007. Noget ved bogens univers minder mig dog også om filmklassikeren Bladerunner, 1982.

Et unikt og spændende mesterværk, som varmt kan anbefales til alle.


litteratursiden.dk

d. 11. juni 2014

af

af

Thomas Behrmann

d. 11. juni 2014

Den japanske bestsellerforfatter viser endnu engang, hvorfor han er i en liga for sig. Hardboiled Wonderland og Verdens ende er en milepæl i forfatterskabet og en sand fornøjelse udi den magiske reali...


Berlingske tidende

d. 24. maj 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. maj 2014


Jyllands-posten

d. 23. apr. 2014

af

af

Christian Møgeltoft

d. 23. apr. 2014


Weekendavisen

d. 23. maj 2014

af

af

Lars Bonnevie

d. 23. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 23. maj 2014

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 23. maj 2014


Information

d. 30. maj 2014

af

af

Tonny Vorm

d. 30. maj 2014


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 28, nr. 3 (2014)